– Fémfelületek homokszórása (acél, vas, alumínium, öntött vas, bronz tisztítása):

A szemcseszórás eltávolítja az oxidációkat, festékeket és lakkokat, fémtiszta felületet eredményez. Előnye, hogy a kémiai eljárásokkal szemben nem marad hátra a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyag, és jól tapadó érdes felületet eredményez. Gépkocsi karosszéria, motorkerékpár váz és alkatrészei. Tehergépkocsi és pótkocsi alváz. Egybefüggő fém, illetve szerkezeti felületek. Mezőgazdasági gépek.

– Fafelületek:

A homokszórás eltávolítja a festékeket, lakkokat és az elöregedett részeket. Mivel a fa különböző szilárdságú részeire máshogyan hat, ezért alkalmazható a nyers fa erezetének kiemelésére is, rusztikus hatás elérése céljából. Alkalmazható faburkolatok, mennyezetek, kerítések, bútorok és egyéb faszerkezetek tisztítására, antikolására.

– Kő, és kőjellegű felületek:( terméskő, beton, tégla tisztítás):

A homokszórás, homokfúvás más tisztító eljárásokkal szemben nemcsak eltávolítja az adott felületről a különböző szennyeződéseket, koszt, kormot, mohásodást, festékrétegeket és anyagmaradványokat, hanem a felület felső rétegének eltávolításával frissíti is a felületet.